Adni öröm - idén 450 csomagot osztanak Pécsett

2015. december 17. csütörtök 08:16

Adni öröm - idén 450 csomagot osztanak Pécsett

Idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg az Adni öröm! elnevezésű akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Pécsett három helyen adhatják le tartós élelmiszer- vagy tisztítószer-adományukat a lakosok.  

December 16-án az üzletek reggeli nyitásakor az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszer-üzletlánc 168 boltjában megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése.

Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett karácsonyi akció hat napon át, keddtől vasárnapig zajlik, Pécsett három üzletben: a belvárosi bevásárlóközpontban, az Alkotmány utcai valamint a temetővel szemben lévő áruházban.

Jónás Gergő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió ügyvezetője elmondta:
„Fontos szabály, hogy készpénzt nem fogadunk el. Mindenkit megkérünk, hogy tartós élelmiszert vásároljon, és azt adja nekünk. Ebben az évben egy kicsit magasabbra tettük a lécet a korábbi évekhez képest. Általában 200-250 főt szoktunk ellátni, viszont azt tapasztaljuk a munkánk során, hogy - ellentétben a magyarokról alkotott képpel - nagyon nagy az adományozási kedv az ünnepi időszakban. Így idén azt vállaltuk, hogy 450 főnek fogunk kiosztani csomagokat."

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei elsősorban tartós élelmiszert gyűjtenek, így például lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. A kijáratnál felállított asztaloknál összegyűlt élelmiszereket időről időre elszállítják, és azonos értékű egységcsomagokat készítenek belőlük.

Az Adni öröm! akció során összegyűlt adományokat elsősorban rászoruló családokhoz juttatják el. Pécsett december 22-én osztják szét az ajándékcsomagokat azok között, akik előzetesen regisztráltak.

Forrás: Pécsi Egyházmegye