A vád szerint húszmilliót nyúlt le ügyfeleitől egy ügyvédként dolgozott pécsi nő

2017. október 12. csütörtök 08:23

A vád szerint húszmilliót nyúlt le ügyfeleitől egy ügyvédként dolgozott pécsi nő

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a korábban ügyvédként dolgozó pécsi nő ellen, aki 2009. és 2011. között két ügyfelét több, mint 20 millió forinttal károsította meg a vádirat szerint. 

 

Az ügyészség közlése szerint a vádlott és az egyik sértett korábban munkatársak voltak, közöttük jó ismerősi viszony alakult ki. Erre tekintettel a vádlott ügyvédként közreműködött a sértett számos, ingatlanokkal kapcsolatos jogügyletében.

Mivel a sértett gyakran vásárolt, illetve értékesített ingatlanokat, a vádlott azt javasolta neki, hogy az ingatlanvásárlásra szánt, illetve az értékesítésből befolyt összegeket helyezze el nála ügyvédi letétbe, mivel annak magasabb a kamata, mint a piaci kamat, továbbá a letétbe helyezett összegre védelmet nyújt az ügyvédi felelősségbiztosítás.

Az ügyvédnő a letéti szerződésként nevesített, ténylegesen azonban színlelt szerződések alapján 2009. és 2011. között különböző összegeket vett át volt kollégájától, valamint annak lányától. A pénzt azonban a valóságban nem letétként kezelte, nem fektette be a sértettek által engedélyezett módon, hanem azt saját céljaira fordította.

Az ügyvédnő a fenti módon több mint 20 millió forint kárt okozott a sértetteknek.

Cselekménye jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének minősül, amelynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség