A részegszemüveget is kipróbálták az Ifjúsági Napon

2019. április 05. péntek 14:26

A részegszemüveget is kipróbálták az Ifjúsági Napon

Idén is megrendezték Szigetváron az Ifjúsági Napot a várban csütörtökön.  

 

 

A hagyományként számon tartott program szervezőinek szándéka az volt, hogy az ifjabb korosztály számára bemutassák a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a vöröskereszt tevékenységét, és segítséget nyújtsanak a veszélyhelyzetek elkerüléséhez.

A rendezvény során a Szigetvári Rendőrkapitányság, a Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete hirdetett versenyt a régióhoz tartozó általános iskolák felső tagozatos, és a középiskolák tanulói számára.

A versenyben résztvevő 11 csapat a különböző állomásokon lakosságvédelmi, tűzvédelmi hatósági, tűzoltási, elsősegély-nyújtási, valamint KRESZ tesztek megoldásában mérethették meg magukat.

A rendőrök által kialakított akadálypályán az úgynevezett részegszemüvegben kellett a versenyzőknek végigmenni, amely során megtapasztalhatták, hogy milyen mértékben nő az alkoholos befolyásoltság alatt álló személy reakcióideje, hogyan torzul az őt körülvevő valóság, mennyire másként tudja megbecsülni a mélységet, a távolságokat, miként változik a periférikus látása, és hogyan alakul a mozgás koordinációja.

A Szigetvár Városi Balesetmegelőzési Bizottság a rendezvény keretein belül a Kerékpáros Iskolai Kupa, valamint a „Ki a mester két keréken?" felmenő rendszerű versenyek városi selejtezőjét is lebonyolította.

Forrás: BMRFK