A pedofíliáról és az áldozatokról szól az előadás

2019. november 06. szerda 18:00

A pedofíliáról és az áldozatokról szól az előadás

November 13-án, szerdán Zala Márton szexuálpszichológus merész dologra vállalkozik, a pedofíliáról tart előadást a Lélektér estek sorozat keretében a pécsi Civil Közösségek Házában. 


Székely Zsuzsanna, az eseményt szervező Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány elnöke elmondta, a minden hónap második szerdáján megrendezett esemény célja, hogy hiteles, mégis közérthető ismereteket adjon át szülőknek, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek a fiatalokat érintő különböző problémákról. Korábban már terítékre került az öngyilkosság és a gyerekeket ért iskolai bántalmazás is.

Kiemelte, pedofília tabutémának számít, ezért rengeteg eset ki sem derül, és az áldozatok is segítség nélkül maradnak.

Zala Márton előadásának címe: Tévútra tévedt szexualitás - A pedofília és az áldozatai. A szexuálpszichológus többek között kitér arra, hogy miben áll a pedofília jelensége, kezelhető-e, mi történik az áldozatokkal, feldolgozható-e a trauma, illetve tanácsok hangzanak el arról, hogyan lehet megvédeni a gyerekeket.

A rendezvény a Szent István tér 17. címen található Civil Közösségek Házában  lesz november 13-án, szerdán 18 órai kezdettel. Az előadás ingyenes a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően, de a helyszínen adományládába lehet adakozni a program folytatása érdekében. A részvételhez regisztrálni kell a http://ifjusagi-lelkisegely.hu/lelekter_estek.php honlapon.

Székely Zsuzsanna hangsúlyozta, a korábbi Lélektér esteket telt házzal rendezték, így érdemes mielőbb jelentkeznie annak, aki nem akar lemaradni.


Képünk illusztráció. 

Palotás P. - Fotó: pixabay.com