A pécsi homoszexuális felvonulás már nem csak a köznyugalmat és a közrendet, a közegészségügyet is sérti

2020. március 12. csütörtök 15:54

A pécsi homoszexuális felvonulás már nem csak a köznyugalmat és a közrendet, a közegészségügyet is sérti

Tekintettel a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre, ezen belül a rendezvénystopra, arra szólította fel csütörtökön Kővári János, az ÖPE-KDNP pécsi frakcióvezetője Péterffy Attilát, tegyen lépéseket, hogy a pécsi homoszexuális felvonulást se lehessen megrendezni. 

 

 

- Kedden a közgyűlésen arról kérdeztem Péterffy Attilát, hogy miután a koronavírus miatt több programot is lefújtak Pécsett, milyen további intézkedések várhatók még, és például a pécsi homoszexuális felvonulás ügyében mit kívánnak tenni - mondta csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Kővári János.

- Akkor a polgármester kitérő választ adott arra hivatkozva, hogy sajnos ugyan le kellett mondaniuk a március 15-i rendezvényeket, de más rendezvényekről nem ők döntenek, hiszen az Operatív Törzs ajánlásainak alapján tesznek lépéseket. Azóta a kormány viszont elrendelte a veszélyhelyzetet, megtiltották a nagyobb rendezvényeket. Egy nap eltelt a bejelentés óta, Péterffy mégsem nyilvánult meg az ügyben, ezért felszólítjuk, intézkedjen, hogy a homoszexuális felvonulást se lehessen megtartani.

Hozzátette, az eddigiekhez képest most már nem csak a közerkölcsöt és a köznyugalmat sérti a felvonulás, hanem közegészségügyi okokból is le kell mondani azt.

Kővári János elmondta azt is, eddig több mint kétezer pécsi írta alá a homoszexuális felvonulás ügyében a közmeghallgatás kikényszerítését célzó íveket, így most már legalább ennyien várják el a polgármestertől, lépjen, s gondoskodjon a köznyugalomról, a közerkölcsről és a megfelelő közegészségügyi helyzetről.

Az aláírások gyűjtését többek között a belvárosban a Széchenyi téren, az Árkádnál, a Konzumnál, a Mecsek Áruháznál továbbra is folytatják.

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez, de ennél többet szeretnének összegyűjteni.

Képünk archív felvétel, az aláírásgyűjtés elindításakor készült.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)