A nagycsaládosok szerint provokáció, hogy a Házasság hetében buliznak a homoszexuálisok Pécsett

2020. január 23. csütörtök 16:09

A nagycsaládosok szerint provokáció, hogy a Házasság hetében buliznak a homoszexuálisok Pécsett

Február 15-én zártkörű partit tartanak az EXPO Centerben többek közt a homo- és biszexuálisok, illetve a transzneműek számára. Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke úgy véli, nem véletlen, hogy a provokatív eseményt pont a Házasság hetében szervezik meg. 

 


Amint arról korábban beszámoltunk, a májusra tervezett pécsi felvonulás előtt még az EXPO Centerben is buliznak egyet a homo- és biszexuálisok, kiegészülve transznemű társaikkal. A február 15-i zártkörű eseményre már árulják a 2500 forintba kerülő jegyeket, a hangulatot pedig zenével, italakcióval és tombolával is fokozzák majd.



A buli időpontja egybeesik a Házasság hetével, amelyet idén február 9. és 16-a között tartanak.

Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke szerint nem véletlen, hogy pont a rendezvénysorozat idejére szervezték a homoszexuálisok a sokakat provokáló partijukat, hiszen - mint fogalmazott - ezáltal nagyobbat szólhat.

- Sajnálattal tekintek ezekre az emberekre, nem gondolom, hogy propagálni kellene a homoszexualitásukat. Nem értek egyet a rendezvényeikkel, illetve azzal, amit képviselnek. Egyesületünk tagjai számára egy nő és egy férfi házassága az alap, amelyből megszülethetnek a legfontosabbak, a gyermekek - nyilatkozta munkatársunknak.

Már több mint 6600-an mondanak nemet a felvonulásra

Gyűlnek az aláírások a homoszexuálisok pécsi felvonulása ellen indított online petícióhoz, már több mint 6600-an mondtak nemet a rendezvényre. A kezdeményezők szerint nincs szükség az emberjogi köntösbe bújtatott megbotránkoztató eseményre. Mint az a peticiok.com oldalon olvasható, Pécs befogadó város, ahol bárki békében élhet.
Az aláírásgyűjtés ide kattintva érhető el.



Herbert Gábor leszögezte, az emberi méltósághoz szerinte az általuk képviselt életforma tartozik hozzá, hiszen ők „nemcsak kergetik és beszélnek a boldogságról, hanem a családban meg is lelték azt".

Elmondta, ezekre az értékekre világít rá a Házasság hete. A rendezvénysorozat keretében Pécsett is számos program várja az érdeklődőket: többek közt dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadása, zenés-táncos események, színházi műsor és farsangi bál is szerepel a kínálatban.


A Baranya megyére vonatkozó teljes program a Pécsi Egyházmegye internetes oldalán érhető el.

 

Képünk a homoszexuálisok egyik budapesti felvonulásán készült. 

P. P. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt