A Momentum beintett Csorbai Ferencnek, nem támogatják a mohácsi időközi választáson

2020. augusztus 14. péntek 08:48

A Momentum beintett Csorbai Ferencnek, nem támogatják a mohácsi időközi választáson

A párt a Facebook-on jelentette be, hogy Csorbai Ferenc és egyes bizalmi emberei olyan feltételeket támasztottak, hogy nem tudják támogatni Mohács még hivatalban lévő polgármesterét a szeptember 27-én esedékes időközi választáson. 

 

Nem lesz teljes balliberális összefogás az időközi mohácsi választáson. Eldőlt ugyanis, hogy a szocialista Csorbai Ferenc indulását, aki egy ernyőszervezet, a Változást Akarók Nemzedéke egyesület színeiben indul a közelgő időközi választáson.

A Momentum Mozgalom mohácsi szervezete Facebook-oldalán többek között azt írta, „az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyaltak Csorbai Ferenc polgármesterrel az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről.

Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson.

Kitartunk továbbá a tavaly őszi választások kapcsán megfogalmazott elvi kifogásunk mellett: a Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás.

Hozzátették ugyanakkor, hogy úgy döntöttek, nem indítanak saját jelöltet a szeptemberi időközi választáson, magyarázatuk szerint azért, hogy a Fidesz mohácsi vezetésének véget vessenek.

 

M. B.