A mezőgépeké lesz a terep Szentlőrincen: gép- és talajművelési bemutatóra várják az érdeklődőket

2020. augusztus 12. szerda 14:56

A mezőgépeké lesz a terep Szentlőrincen: gép- és talajművelési bemutatóra várják az érdeklődőket

Az idei év sajnos mindannyiunk életében negatív változásokat hozott és eddig nem tapasztalt kihívásokkal szembesített, melyek a Szentlőrinci Gazdanapok rendezvény szervezésére is komoly hatással voltak. A járványhelyzet és az emiatt szükségszerűen módosított jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy az idei Szentlőrinci Gazdanapokat megtartsák. Azonban a hagyományos esemény iránt érdeklődők minden bizonnyal örömmel fogadják, hogy két napra mégis a mezőgépeké lesz a terep, ugyanis augusztus 18-án és 19-én ugyanis megrendezik a Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutatót, mondta el lapunknak Pohl Marietta (képünkön), a szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

 

 

 

- Minden esztendőben igyekszünk sok programot kínálni a vállalkozásoknak, ezek között különös hangsúlyt kap a mezőgazdaság, a legnagyobb ehhez kapcsolódó rendezvényünk pedig a Szentlőrinci Gazdanapok - nyilatkozta Pohl Marietta. - Idén sajnos új helyzet állt elő, azonban a lehetőségeinket felmérve előkészítettünk egy szakmai eseményt, amit szeretnénk az agrárgazdálkodók és minden érdeklődő figyelmébe ajánlani. Az esemény a megszokott gazdanapi programsorozatból kiemelve, egy önálló kétnapos Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutató. Ez az első ilyen szakmai esemény az idén, amely a szántóföldi növénytermesztés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

 

A program időpontja 2020. 18-19-e, helyszíne is hagyományosan Szentlőrinc közvetlen
közelében található, a Gazdanapok vásárterületéhez közeli szántóföld, mely a 6-os útról
könnyen megközelíthető.

- A rendezvény gerincét a mezőgépek és technológiák működés közbeni bemutatása adja, mellyel szeretnék idén is ráirányítani a gazdák figyelmét a mezőgazdasági újításokra, innovációkra. A bemutatón a gépeket nem csak működés közben lehet majd megtekinteni, hanem lehetőség nyílik gépmustrára, szakmai konzultációra a gépeket bemutató cégekkel és a gépek kipróbálására is. Mellette új elemként lesz álló gépbemutató, mely további technológiai érdekességeket vonultat fel. A működés közbeni bemutatásra kerülő gépkapcsolatok száma közel 20, ismét megtekinthető lesz az Massey Ferguson újdonsága az IDEÁL kombájn.

- Fontosnak éreztük, hogy szakmai partnereinknek idén is legyen lehetőségük arra, hogy a mezőgazdaság újdonságaival közvetlenül találkozni tudjanak, illetve a szakma részéről is érkezett igény a rendezvényszervező Baranya Megyei Központ felé - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Részletes program:

Kedd:

09:00 - 10:00 Érkezés, regisztráció, gép "mustra"

10:00 - 10:10 Köszöntő

10:10 - 14:00 A Szántóföldi bemutatón résztvevő gépek bemutatása technológiai sorrend szerint

14:00-tól A bemutatón részt vett gépek megtekintése, konzultáció a résztvevőkkel, géppróba

2020.08.19. - szerda

09:00 - 10:00 Érkezés, regisztráció, gép "mustra"

10:00 - 10:10 Köszöntő

10:10 - 14:00 A Szántóföldi bemutatón résztvevő gépek bemutatása technológiai sorrend szerint

14:00-tól A bemutatón részt vett gépek megtekintése, konzultáció a résztvevőkkel, géppróba

Fontos, hogy a gépek működése közben az esetleges baleset elkerülése érdekében mindannyian ügyeljünk a rendezvény biztonsági szabályainak betartására. Kizárólag a kijelölt területen lehet tartózkodni!

 

Egyéb fontos tudnivalók:
A tervezett bemutatók naponta 10 és 14 óra között kerülnek sorra, minden nap 9 órától
fogadják az érkezőket.

A rendezvény látogatása ingyenes!

GPS koordináta: É46.00428296922, K17.9759797454
Információk: bmvk.hu, és a Facebook oldal:
www.bmvk.hu, www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont/

Érdeklődő kérdésekre a szervezők az alábbi telefonszámokon tudnak válaszolni: 72/214-050, 20/941-9146 Végh Gábor vásárigazgató.


(x)