A Malomvölgyi parkerdőre is vonatkozik a tűzgyújtási tilalom

2019. április 03. szerda 09:53

A Malomvölgyi parkerdőre is vonatkozik a tűzgyújtási tilalom

Az ország teljes területén az erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területekre is vonatkozóan tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. A tilalom kiterjed a Malomvölgyi parkerdőre is, hívta fel a figyelmet a Biokom.

 

 

Az elmúlt napokban komoly tűzeset történt a Malomvölgyi parkerdő arborétum területén.

Felhívjuk az erdőben kirándulók, túrázók, valamint Pécs zöldövezetében (erdők mellett) élő, illetve közlekedő személyek figyelmét, hogy az égő cigarettát, csikket ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár, valamint tüzet (lomb- és gazégetés céljából se!) még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem gyújthatnak!

A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket, lakóövezeteket is veszélyeztetnek!

Aki a tűzgyújtási tilalmat bármilyen okból megszegi, erdővédelmi is bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Aki a pécsi parkerdei területeken (Malomvölgyi és Mecseki parkerdő) vagy azok környékén füstöt, illetve tüzet észlel, haladéktalanul értesítse a Pécsi Tűzoltóságot a 105-ös, és a BIOKOM Nonprofit Kft.-t, mint erdőkezelőt a 80/200-590-es ingyenesen hívható zöldszámon, vagy a 72/502-100-as központi számon.

Forrás: Biokom