A hőségben is zárva a Pollack Strand, az elavult elektromos rendszer miatt csúszik a nyitás

2018. június 11. hétfő 15:44

Frissítve: 2018. június 11. hétfő 18:26

A hőségben is zárva a Pollack Strand, az elavult elektromos rendszer miatt csúszik a nyitás

FRISSÍTVE: még később nyit a strand. A tervek szerint már a mögöttünk hagyott hétvégén fogadott volna vendégeket a Pollack Strand, ám a hűsölésre vágyók nagy szomorúságára ez elmaradt. A létesítmény üzemeltetője érdeklődésünkre elmondta, egy átvágott kábel nyomán derült ki, hogy az uszoda elektromos vezetékeit cserélni kell, azok ugyanis már nem felelnek meg a kor követelményeinek.

Sokan várták már, hogy a Pollack Strandon hűthessék le magukat a nyári kánikulában, de hiába. Elképesztő pech, hogy pont a hőség berobbanásakor derült ki, hogy cserélni kell az elektromos vezetékeket. Persze, tehetjük hozzá, a biztonság felülírja a csobbanás iránti vágyat.

- Az egyetemen zajló építkezésen egy munkagép átvágott egy erősáramú kábelt - kezdte Tóvári Sándor, a létesítményt üzemeltető cég vezetője. - A helyreállítás során végzett érintésvédelmi felülvizsgálaton azt állapították meg, hogy az elektromos vezetékeket, illetve a kapcsolószekrényt cserélni kell, azok ugyanis már elavultaknak számítanak - tette hozzá.

A csúszás jelentős bevételkiesést eredményez, hiszen a hőség elől minden bizonnyal több százan kerestek volna menedéket a Pollack Strandon.

Orfűn már kinyitottak

Új üzemeltető működteti az idei évtől az orfűi akvaparkot. A váltás miatt egy ideig bizonytalan volt, hogy mikor nyithat a strand, mostanra azonban kitisztult a kép. Mint megtudtuk, vasárnap már fogadtak vendégeket, ám egyelőre csak készpénzzel fizethetnek a látogatók. Péntektől azonban már kártyákat és utalványokat is elfogadnak.

- A szakemberektől azt a tájékoztatást kaptam, hogy várhatóan szombaton nyithatunk. Más akadálya nincs ennek, a tisztiorvosi szolgálat megállapította, hogy kiváló a víz minősége - tudtuk meg.

A létesítmény mellett nemrég elkezdték az elkerülő út építését, ám a munkálatok sem akadályozzák, hogy vendégeket fogadjon az uszoda. Sőt, a színvonal sem változott, a nyomvonalon fekvő röplabdapálya ugyan megszűnt, ám egy nagyobbat építettek nem sokkal arrébb.

Egyelőre tehát még pár napig csak a Hullámfürdőben működnek szabadtéri medencék a városban. 


FRISSÍTVE (18.26)

Hétfő délután a strand Facebook-oldalán közölték, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztályának főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a kivitelező június 22-i határidővel vállalta a szükséges villamosipari munkák kivitelezését.

Ennek megfelelően, ha minden a tervek szerint alakul, a nyitás leghamarabb június 23-án (szombaton) lesz. 

 

Képünkön: tavaly nyáron is népszerű volt a Pollack. 

Palotás Péter - Fotó: facebook