A Fekedi Busó Stifolder nyerte a fine dining élelmiszerek Oscarját

2019. augusztus 04. vasárnap 12:59

A Fekedi Busó Stifolder nyerte a fine dining élelmiszerek Oscarját

A legrangosabb elismeréseket hozta el a Fekeden működő családi manufaktúra az idei Great Taste Awards-ról, a fine dining élelmiszerek londoni „Oscar-díjátadójáról". 

 

 

Három díjat is nyert a Fekedi Stifolder manufaktúra a londoni Great Taste Awards 2019 versenyen a szalámik kategóriájában.

A legmagasabb, háromcsillagos minősítést kapta a 100 százalékban szürkemarha húsából készített Fekedi Busó Stifolderük csípős változata, illetve további kétféle, sertésből készült termékük is nyert egy-egy kétcsillagos minősítést.

 

Az idei 12 ezer tételes Great Taste Awards-mezőnyből mindössze 208 termék érdemelt ki háromcsillagos minősítést, s azok közül is csak négy kapott ilyen elismerést a szalámik kategóriájában. A fekedi stifolder mellett két spanyol és egy angol szalámi jutott idén a csúcsra.

A Fekeden működő manufaktúra három- és kétcsillagos londoni elismerései azt jelentik, hogy a Baranya megyei svábok majd' 300 éves tradícióval rendelkező paprikás, füstölt szalámispecialitásait ezentúl a leghíresebb spanyol, olasz és francia szalámikkal együtt - vagyis azok előtt említik a világ fine dining gasztronómiájában.

EQM - Fotó: Fekedi Stifolder