4, 5 milliárd forintból újulhat meg a 2019-ben százéves PVSK Verseny utcai sporttelepe

2017. szeptember 24. vasárnap 19:18

4, 5 milliárd forintból újulhat meg a 2019-ben százéves PVSK Verseny utcai sporttelepe

Még idén 1,5, majd jövőre és 2019-ben újabb másfél-másfélmilliárd forinttal támogatja a kormány a PVSK infrastruktúra-fejlesztéseit. A beruházás központi helyszíne az egyesület Verseny utcai sporttelepe. 


A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az a határozat, amelyből kiderül, amely értelmében. a kormány idén, jövőre és 2019-ben összesen 4,5 milliárd forinttal támogatja a PVSK-t. Az összegből különböző infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg.

Az egyesület 2019-ben lesz százéves, a tervek szerint a centenáriumi évre készülhetnek el beruházások.

Ugyan a határozat konkrétan nem nevesíti („a dokumentum szerint a kabinet egyetért a PVSK által a 2017 és 2019 közötti évekre kidolgozott centenáriumi sportinfrastruktúra-fejlesztési stratégiájával"), pontosan milyen fejlesztésekről van szó, annyi azonban kiolvasható belőle, hogy a központi helyszín az egyesület Verseny utcai sporttelepe.

Mivel ez az ingatlan nem az egyesület tulajdona, a kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy a megvásárlására külön forrást biztosít az állam.

A közelgő centenárium jegyében egyébként a közelmúltban több kisebb-nagyobb beruházás is zajlott, zajlik az egyesülnél. Ezek között a legnagyobb szabású a nyáron elkezdett új, 860 milliós multifunkcionális sportcsarnok kivitelezése.


Képünkön: a multifunkcionális sportcsarnok látványterve.

M. B.