Pécsi diák képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken

2024. február 26. hétfő 15:46

Pécsi diák képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója, Balogh Boglárka képviseli Magyarországot a 2024-es Wordskills és a 2025-ös Euroskills nemzetközi versenyeken egészségügyi és szociális ellátás (Health and Social Care) kategóriában.

 

 

A napokban lezajlott EuroSkills Herning 2025 válogatóverseny 2. döntő fordulójában nyújtott kiemelkedő teljesítménye és a szakmai zsűri támogató döntése értelmében Balogh Boglárka 12.A osztályos tanuló I. helyezést ért el, így a WorldSkills Lyon 2024 és a EuroSkills Herning 2025 nemzetközi versenyeken képviselheti Magyarországot.

 

A 2012 óta a PTE fenntartásában működő egészségügyi szakképző iskola már harmadik alkalommal delegálja tanulóját nemzetközi versenyen egészségügyi és szociális ellátás kategóriában.

Korábban Varga Tamás (EuroSkills Göteborg 2016) és Simon Zsolt (WorldSkills Abu Dhabi 2017) teljesítménye járult hozzá az iskola szakmai munkájának elismeréséhez. Boglárka felkészítésében Tóth Judit szakmai oktató mellett Simon Zsolt is jelentős részt vállalt.

Forrás: PTE - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs