Énekművészeknek indít posztgraduális képzést szeptemberben a Pécsi Tudományegyetem

2024. február 19. hétfő 12:57

Énekművészeknek indít posztgraduális képzést szeptemberben a Pécsi Tudományegyetem

Énekművészeknek indít posztgraduális képzést a tervek szerint szeptemberben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE MK) és a Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes által alapított KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány, az erről szóló megállapodást hétfőn, Pécsen írták alá. 

 

 

A felsőoktatási intézmény a - Miseta Attila rektor, Decsi István kancellár, Szieben László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Miklósa Erika és Novák Péter kuratóriumi tag által jegyzett - dokumentumról Miklósa Erikát idézve azt írta: Novák Péterrel olyan képzési tervet dolgoztak ki a fiatal magyarországi, külhoni, külföldi pályakezdő énekművészeknek, amely komplexen kezeli a professzionális, akár a nemzetközi szintű pályához szükséges készségek fejlesztését.


"Ez a szakma nemcsak alapos képzést, de folyamatos önfejlesztést is igényel, a tudásszerzés soha nem befejezett, ezt igyekeztem már eddig is átadni a tehetséggondozás különféle platformjain" - hangsúlyozta Miklósa Erika.

Az egyetem ismertetése szerint az új program mentén az énekművészek képzése mesterkurzusokkal, operastúdiókban való tanulmányokkal, egyéni felkészítéssel folytatódhat a diplomaszerzés után.

Lengyel Péter, a PTE MK dékánja azt mondta: a művészeti kar kiemelt célja az oktatás minőségének folyamatos fejlesztése, a képzési lehetőségek bővítése.

A kar Magyarországon egyedülálló módon integrált művészeti képzést biztosít, és az összművészeti koncepció minél szélesebb kibontakozásán dolgozik, ezt támasztja alá ez az együttműködés is, melynek révén minőségi posztgraduális képzést indíthatnak a zeneművészeti intézetükben - tette hozzá.

Az egyetem kitért arra, hogy a kar és az alapítvány közösen dolgozik a képzés akkreditációjának kidolgozásán a következő hónapokban.

MTI - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs