Dr. Fittler András a PTE Gyógyszerésztudományi Kar új dékánja

2023. október 19. csütörtök 18:00

Dr. Fittler András a PTE Gyógyszerésztudományi Kar új dékánja

Dr. Fittler András egyetemi docenst bízta meg dr. Miseta Attila rektor a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának (PTE GYTK) vezetésével 2023. október 1-től. A PTE GYTK Kari Tanácsa 2023. szeptember 6-ai ülésén 17 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta dr. Fittler András pályázatát.

 

 

Az új dékán 2005-ben végzett gyógyszerészként a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. PhD-fokozatát 2010-ben szerezte meg, 2016-ban habilitált. Gyógyszerellátási gyógyszerészet, Kórházi gyógyszerészet és gyógyszerészi gondozás szakgyógyszerész képesítéssel rendelkezik. 2019-ben Minőségirányítási rendszermenedzser, 2022-ben pedig Business Coach képesítést szerzett.
2007 óta a PTE oktatója, 2017-től egyetemi docens a PTE GYTK Gyógyszerészeti Intézetében. A PTE GYTK oktatási dékánhelyettese 2016-tól, a Gyógyszerészeti Intézet intézetigazgatója 2023-tól.

2012-től a Magyar Gyógyszerész Kamara országos elnökségének tagja.

Elismerései: PTE Innovációs Díj pályázat különdíja (2018), Végh Antal Nívódíj (2014), Patronus Alumnorum Pharmaciae és Pro Praxis Pharmaciae díj (2011).

Dr. Fittler András a kar jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta:

„A PTE Gyógyszerésztudományi Karon az oktatás, kutatás és szervezeti működés területein együtt működünk, fejlődünk és fejlesztünk, hogy szakmánkban kiteljesedjünk. A gyógyszerekkel szemben támasztott hármas követelmény-rendszer elemei a minőség, a hatásosság, valamint a biztonságosság. Ezekhez az elvárásokhoz igazodó Kari jövőképben a biztonság megteremtésének alapjait a munkatársak és hallgatók jólétének (well-being), motivációjának és anyagi biztonságában látom. A fenntartható fejlődés, költség-hatékonyság és tulajdonosi szemlélet, valamint célvezérlet és piaci fókuszú oktatás-kutatás járulnak hozzá a hatásossághoz és eredményességhez. Minőséghez vezető út meghatározó elemeiként a tudatosság, folyamatos fejlődés, a visszacsatolások (feedback) és az adat alapú döntések emelendőek ki. Az újonnan megalkotott Kari stratégia szem előtt tartja az eddigi erősségeinket, jó gyakorlatainkat és lehetőségeinket."

 

Forrás: PTE