Zivatarok hozhatnak felfrissülést hétvégén

2021. július 29. csütörtök 19:30

Zivatarok hozhatnak felfrissülést hétvégén

Az ország egy részére záporok, zivatarok nyomán felfrissül a levegő és pár fokkal mérséklődik a meleg, de délkeleten még akár 38 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. 

 

 

Pénteken sok lesz a napsütés. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, illetve esetleg az Északi-középhegység térségében kialakulhat néhol zápor, zivatar.

A légmozgás méréskelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 22, a legmagasabb hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Szombaton az ország északi felén a többórás napsütés mellett többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Délen sok napsütésre van kilátás, kevesebb lesz a gomolyfelhő, és csak helyenként fordul elő csapadék. A szél élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lehet.

A hajnali 16-23 fokról délutánra 27-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb, északnyugaton a hűvösebb.

Vasárnap, augusztus elsején is több órára kisüt a nap, de ekkor is több helyen várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. Északnyugaton, északon a legnagyobb, délkeleten a legkisebb a csapadék esélye. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében akár viharos is a szél.

A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 27-38 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb, északnyugaton, nyugaton a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

MTI