Viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

2019. január 02. szerda 13:06

Viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Baranyára szólóan is figyelmeztetést adtak ki. 

 

Délutántól elszórtan hózápor kialakulására lehet számítani, amely környezetében nagyobb eséllyel a Dunántúli-középhegységben néhány cm hó hullhat.

Síkvidéken nagyjából lepel - 1 cm hógyarapodás várható. Északkeleten és a Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat, elsősorban a délutáni órákban.

Csütörtökön elszórtan lehet hózápor kialakulására számítani, amely mellett lepel-1 cm hóréteg alakulhat ki, elsősorban az ország nyugati és északi részeiben.

 

A Sopron - Szeged vonal széles sávjában viharossá (ált. 60-85 km/h) fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/h feletti széllökések a Dunántúlon és a Budai hegyekben lehetnek gyakoribbak ott időnként a 80-90 km/h-át is meghaladó széllökések is kialakulhatnak délutánig.

Az éjszaka folyamán átmenetileg csillapodik majd a szél, de a Dunántúlon továbbra is viharos lökésekre kell majd számítani. Holnap napközben ismét viharossá fokozódik nagy területen az északnyugati szél, nyugaton 70 km/h fölötti, a hegyekben 80-85 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak.

MTI