Tízéves gyerekek ússzák át hosszában a Balatont

2019. július 03. szerda 15:04

Tízéves gyerekek ússzák át hosszában a Balatont

Tíz és tizenhárom év közötti gyerekek vágnak neki a Balatonnak idén július 8-án. A Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő 18 tanítványa váltásban teljesíti a 77 kilométeres távot Keszthelytől Balatonakarattyáig. A gyerekek várhatóan 34 óra alatt teljesítik a távot, amelyre január óta heti hat napot készülnek. A rendhagyó sportteljesítménnyel a fiatal úszók a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában. 

 

 

Az úszás ötletgazdája a gyerekek edzője, Menczinger Melinda, aki edzőtársával, Török Fannival, és volt vízilabda válogatott testvérével, Menczinger Katával kíséri végig a vízben tanítványait.

A Balaton-átúszás Keszthelyről indul június 8-án, hétfőn reggel 6 órakor. A tervek szerint a gyerekek váltásban úsznak majd egy-egy órát egészen napnyugtáig. A távot másnap reggel 5 órakor folytatják, és várhatóan még aznap este meg is érkeznek Balatonakarattyára. A különleges Balaton-átúszást egy 40 fős stáb és 6 kísérőhajó is biztosítja.

„A kiválasztott gyerekek közül többen 4 éves koruk óta úsznak, vízilabda bajnokságokon vesznek részt, és az egyetlen álmuk az Olimpia. A Balaton átúszása egy egészen új kihívást jelent a számukra, mert itt nem csak a fizikai képességeik számítanak. Monoton, hosszantartó úszás vár rájuk a Balaton mindig változó hullámos vizén. Ez az ember szellemét is próbára teszi" - mondta el Menczinger Melinda, a gyerekek edzője.

A gyerekek teljesítményükkel jótékony célt is szolgálnak: szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyerekek korlátozott sportolási lehetőségeire. Céljuk egy tornaterem kialakítása a Végtaghiányos Gyerekekért Alapítvány sportolóinak. Az úszás mellé állt nagykövetként Cseh László többszörös olimpiai dobogós világbajnok úszó, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi dj-zenei produce, a Pamkutya és beniipowa influencerek.

 

EQM