Tizenkét éves leányát molesztálta egy férfi, elítélték

2021. április 07. szerda 12:03

Tizenkét éves leányát molesztálta egy férfi, elítélték

Az ügyészi indítvánnyal egyezően, jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a jászárokszállási férfit, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta a leánygyermekét - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. 

 

 

Nagyné Günther Ágnes közölte, a táblabíróság szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát.

A jogerős ítélet szerint a férfi 2017 februárjától decemberéig Jászárokszálláson ittasan rendszeresen szexuálisan zaklatta 12 éves leánygyermekét. A vádlott alkalmanként a kislányát és két évvel idősebb fiútestvérét is bántalmazta, és folyamatosan elhanyagolta gondozásukat.

Döntésével a táblabíróság - a fellebbviteli főügyészség indítványának megfelelően - helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, a szabadságvesztés tartamát arányosnak tartotta, nem látta indokoltnak enyhítését - tudatta a szóvivő.

MTI