Szanyi szerint Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot

2019. július 03. szerda 18:07

Szanyi szerint Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot

Szanyi Tibor szerdán az M1-en közölte, a „munkanevén" Bal Blokknak hívott mozgalomról augusztus végén Horányban, a „Baloldali Szigetfesztiválon" szeretné az első bejelentéseket megtenni.

 

A mozgalomhoz csatlakozni szándékozókat a műsorban nem nevezte meg, de elmondta, több emberrel tárgyalt már, akikkel „kétségtelenül egyetértenek abban, hogy vétek magukra hagyni a baloldali érzelmű embereket".

Mivel 2022-ig - az idei önkormányzati választásokat leszámítva - nem lesz igazi választási szituáció, ez jó időszak az újszerű, innovatív mozgalmak felépítésére - hangsúlyozta.

A politikus úgy vélekedett, az MSZP által az európai parlamenti választáson elért 6 százaléknál jóval nagyobb a baloldali érzelmű polgárok aránya Magyarországon, ezért „méltatlan", amit Tóth Bertalan, az MSZP elnöke produkált. Sok a kihívás - például a klímaváltozás és a társadalmi széttagoltság oldása -, amelyeket nem lehet „olyan cirkuszi mutatványokkal elfedni, mint amit a párt elnöke művel" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy alelnökként tett javaslatai napirendre sem kerültek, ugyanis - mint mondta - Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot, és ez meggátolja a párbeszédet.

Párttagságának felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta, kedden fegyelmi tárgyalást tartottak, amelyen a tanács nem osztotta az elnökség pénteken hozott döntését, „tehát ilyen értelemben most egy másik szituáció van".

MTI