Óvatosan: akár még a darált húsban is lehet glutén
2017. június 10. szombat 13:38

A legkülönbözőbb élelmiszerekben, még a darált húsban is lehet glutén, ezért az erre érzékenyeknek nagyon oda kell figyelniük a táplálkozásukra - mondta Ignits Dóra dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.
A dietetikus elmondta, a gluténérzékenyeknek egy életen át tartó, nagyon szigorú diétát kell követniük.
Ha nem teszik, az nagyon súlyos következményekkel járhat: bár a tünetek nem jelentkeznek azonnal, a glutén folyamatosan rombolja a szervezetüket - mondta, hozzátéve: nem egészséges ugyanakkor diétát tartani, ha az ember nem érzékeny a gluténra.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- A román határnál vitézkedhetnek a...
- Érkeznek a felhők, szerdán már az eső...
- Költségvetési csalás miatt ítéltek el...
- Balásy Szabolcs zenét szerez,...
- A világ érdekes, fedeztessük fel a...
- Hetvenkilenc határsértőt tartóztattak...
- Októberre befejeződik a Pécsi...
- Sztrádanyitás: a Drávaszög közelebb...
- Már az őszi menetrend szerint járnak...
- Önkéntes beteglátogatókat toboroztak...