Mozgássérült hajléktalant fosztott ki egy férfi Pécsett

2023. április 25. kedd 18:15

Mozgássérült hajléktalant fosztott ki egy férfi Pécsett

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 20-án, az éjszakai órákban egy pécsi templom előtti járdaszakaszon megszólította a mozgásában jelentősen korlátozott, amputált lábú, hajléktalan sértettet, majd védekezésre képtelen állapotát kihasználva zsebébe nyúlva kivette a pénztárcáját és azzal elszaladt.

A bűncselekménnyel okozott kár 32.000 forint.

A gyanúsított büntetett előéletű, ellene jelenleg más büntetőeljárás is folyamatban van, e cselekményét is feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Erre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. A határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék