Megvan az engedély, ehetik a magyar húst a kínaiak

2014. április 04. péntek 10:59

Jelentősen növekedni fog a Kínába irányuló magyar export, miután Magyarország, egy hosszú tárgyalássorozat után megkapta az engedélyt, hogy fagyasztott sertés-, liba- és kacsahúst szállítson oda - jelentette be a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormány keleti nyitás külgazdasági stratégiájának alappillére a Kínával való gazdasági együttműködés stratégiai szintre emelése és a kereskedelmi forgalom növelése.

Magyarország elsősorban az exportot szeretné növelni az ázsiai országba, a kivitel növelésének zászlós hajója pedig a jövőben egyértelműen az élelmiszeripar lesz - tette hozzá.

Emlékeztetett: a gazdasági növekedés, az erősödő középosztály, valamint az átalakuló fogyasztási szokások miatt növekszik a kereslet a magas hozzáadott értékű, jó minőségű és biztonságos élelmiszerek iránt Kínában.

Aláhúzta, Magyarország ebből a szempontból versenyelőnnyel rendelkezik, a magyar élelmiszerek jó minőségűek és biztonságosak, példaként említette, hogy Magyarország az alaptörvényben garantálta a GMO-mentességet.

(mti)