Még nem rohamozták meg a Balatont a nyaralók - Nem szálltak el az árak tavalyhoz képest

2019. június 27. csütörtök 16:11

Még nem rohamozták meg a Balatont a nyaralók - Nem szálltak el az árak tavalyhoz képest

Nyár eleji hangulat uralkodik még a Balaton partján. A programkínálat egyelőre mérsékelt, cserébe viszont kényelmesen el lehet férni a strandokon, a büféknél rövid a sor, s a hőség miatt kellemes a víz hőmérséklete. 


Harminchárom Celsius-fokos kánikula, ragyogó napsütés, ideális vízhőmérséklet. A balatonboglári szabadstrandon ennek ellenére egyelőre mérsékelt az érdeklődés, a parton egymástól többméteres távolságra élvezhetik az életet a kisebb-nagyobb társaságok, családok. Persze, a viszonylag kevés fürdőzőn nincs mit csodálkozni, június utolsó hetében általában még nem indul be úgy igazán a nyári szezon.

Ez nem marad sokáig így, a pihenni, szórakozni vágyók rohama hamarosan megindul a magyar tenger irányába. A szállásadók és az éttermek, büfék üzemeltetői remek szezonra számítanak, sok helyen már a június is több vendéget hozott az elmúlt években tapasztaltnál.

A Balaton manapság újra trendinek számít, amire rá is szolgál. A strandok többsége rendben van - bár akadnak helyek, ahol még tartanak a fejlesztések -, a víz minősége hagyományosan kiváló, júliusban és augusztusban pedig egymást érik majd a programok. Utóbbi miatt egyébként már akadnak olyan hangok, amelyek sokallják is a rendezvények, főleg a hangos fesztiválok számát.

 


Egyelőre nincs nagy tömeg a büféknél.


Tavalyhoz képest az árak nem szálltak el, lényegében változatlan összegek leszurkolásáért cserébe ehetnek-ihatnak a nyaralók. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: egy sima lángosért ötszáz forint körüli összeget kérnek el, tejföllel, netán sajttal 150-200 forinttal drágábban kínálják. A korsó csapolt világos sört nagyjából ötszáz-hatszázötvenért árulják, a strandon lévő büfékben a cigánypecsenyéért és a pörköltért körettel együtt 1800-1900 forintot számolnak fel. Természetesen az árak között jelentős eltérések lehetnek akár egy településen belül is.


A mini vidámpark játékai már várják a gyerekeket.


A Balaton idén is jó választás: itt a bulizni vágyó fiatalok éppúgy megtalálják a kedvükre való kikapcsolódási lehetőségeket, mint a pihenés miatt érkező családok.

Érdemes tehát kihasználnunk Baranya megye földrajzi elhelyezkedését, a magyar tengerhez akár egy napra is érdemes elugrani.

Palotás Péter