Már több mint negyvenezren érdeklődtek a CSOK iránt

2015. július 01. szerda 12:15

Már több mint negyvenezren érdeklődtek a CSOK iránt

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál - közölte szerdán az FHB Bank az MTI-vel.

A CSOK július 1-jétől indul, a vissza nem térítendő állami támogatást új lakás vásárlására, építésére, valamint használt lakás vásárlására és bővítésére is lehet kérni - olvasható a közleményben. 

Az otthonteremtési kedvezmény a meglévő vagy vállalt gyermekek száma, a lakás alapterülete és energetikai besorolása alapján 500 ezertől 3,25 millió forintig terjedő összeg lehet.

A közlemény idézi Tokodi Gábort, az FHB Bank vezérigazgató-helyettesét, aki szerint a 25-35 év közötti lakásvásárlók körében lesz a legnépszerűbb ez a támogatási forma. Számítanak az első saját lakásukat vásárlókra és a családi helyzetüket lakás vásárlásával, bővítésével most megoldó ügyfelekre is - tette hozzá.

Tokodi Gábor a közleményben azt is kifejtette, hogy az FHB Banknál sokan érdeklődnek a nagyobb városok mellett vidéki, kisebb településekről is a csok iránt.

MTI - Fotó: Dittrich Éva