Már online is fizethető a hulladékszállítás díja

2021. július 27. kedd 12:21

Már online is fizethető a hulladékszállítás díja

A júliusban kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszámlát online fizethetik azok az ügyfelek, akik az elmúlt hónapban jelezték elektronikus számla iránti igényüket a Díjnet felületén; idáig több mint 16 ezer ügyfél élt ezzel a lehetőséggel - közölte a Díjnet Zrt. 

 

 

Az e-számlakezelési szolgáltató jelezte: az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közelmúltban csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Az elektronikus számla (e-számla) kényelmi szolgáltatása az NHKV mintegy 3,1 millió ügyfele számára június óta elérhető és egy egyszerű regisztrációval igényelhető.

A közlemény idézi Schiszler Jánost, a Díjnet Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy az NHKV Zrt. csatlakozásával egy újabb meghatározó, országos közszolgáltató e-számlakezelését tudják biztosítani.

A Díjneten elérhető az országos lefedettségű áram és gázszolgáltató, illetve több regionális közüzemi szolgáltató is, a regisztrált ügyfélszám pedig meghaladja a 820 ezret.

Közleményében a társaság kiemelte: az ügyfelek az e-számla Díjnetbe érkezése urán a regisztrált e-mail címre értesítést kapnak az elkészült számláról. A Díjnet felületén azonnali bankkártyás fizetéssel, iCsekk mobilapplikációval, internetbankon (CIB) keresztül, illetve átutalással, csoportos beszedési megbízással egyenlíthetik ki elektronikus számláikat.

A fizetés így nem csak biztonságos, de könnyen is igazolható; nem kell a befizetést igazoló csekkeket külön megőrizni, online lekérdezhetőek a korábbi befizetések, valamint a bankszámlakivonat is igazolásul szolgál.

Az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás, papír alapú számlák kiküldésére sincs többé szükség - hangsúlyozta a Díjnet Zrt. közleményében.

MTI