Ismét több mint félezer migránst tartóztattak fel

2022. január 27. csütörtök 12:30

Ismét több mint félezer migránst tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 535 illegális migránssal szemben intézkedtek.

 

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, marokkói, iraki, pakisztáni, palesztin és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tudhattuk meg a Police.hu beszámolójából.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Bácsalmás, Bácsbokod, Kunbaja, Csikéria, Budzsák és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 120 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Röszke és Domaszék közigazgatási területén.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben Bács-Kiskun megyében a rendőrök összesen 163 főt, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 164 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt két esetben két fő ellen, közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt két esetben két fő ellen indult büntetőeljárás.

Képünk illusztráció.

EQM