Hibamentes használt autók Európából?

2017. augusztus 26. szombat 21:57

Hibamentes használt autók Európából?

A használt autókkal kapcsolatban sokszor él az a tévhit, hogy alapvetően hibás, sérült, lehasznált járművekre számíthatunk csak. Ez azonban közel sincs így. A használt autó piacon bőségesen találhatunk újszerű kiváló állapotú járműveket, főként akkor ha az ország határain kívül is vizsgálódunk.

Az internetet böngészve időnként már csodaszámba menő 1.000.000 km-t futott, még mindig tökéletes állapotban lévő autót is találhatunk. Persze ekkora megtett út után nem számíthatunk arra hogy egy fiatalos, modern járművet találunk, de kevesebbet futott kiváló állapotú, néhány éves autóval találkozhatunk.

A dolog nyitja a használat jellege és a rendszeres karbantartások, szervizek megléte. Ha az előző tulajdonos ügyelt az olajcserékre, a folyamatos ellenőrzésekre akkor valóban bízhatunk az autóra hosszú távon is.

Nem minden esetben azért válik meg a tulajdonos az autójától, mert annak valamilyen problémája van. Előfordulhat, főként a luxus kategóriában, az is, hogy egyszerűen megunják, és lecserélik az autót, de az is jellemző lehet hogy valamilyen anyagi problémája adódik az előző tulajdonosnak, így sürgősen, piaci ár alatt kényszerül megválni autójától meg autójától.

Használt autó akciók
Egy használt autók aukción történő értékesítésével foglalkozó portál, a carsontheweb.com járműállományának vizsgálatakor szembetűnik, hogy az autók nagy része sérülésmentes, legalábbis az adatlapján nem szerepel semmilyen hiba. Persze az adatok részletes vizsgálata során előkerülnek apróbb felületi karcolások és egyéb minimális hibák, de jó hír hogy találunk sok bevizsgált az ilyen csekélységektől is mentes, kiváló állapotú autókat is.

Természetesen arra azért ne számítsunk, hogy kifogástalan fényezéssel kapjuk meg ezeket az autókat. Valójában egy frissen vásárolt, új autó esetében is számíthatunk, már egy két hét használat után is kőfelverődésre és apróbb karcolásokra, azonban ez még nem jelenti hogy az autó működésében probléma lépne fel.

Szemezgettünk az aktuális kínálatból
Ha már a jó állapotban lévő használt autókról esik szó, nyilvánvalóan érdemes kicsit szemezgetni közülük. Mégis milyen minőségi autókat találhatunk egy ilyen aukciós oldalon. A teljesség igénye nélkül a következő típusokat emeltük ki, egyfajta példaként arra mire is kell számítani:
● Ford Cuga 2.0 TDCI POWERSHIFT: Mondhatni tökéletes állapotban van, a jobb hátsó ajtón található apró karcolástól eltekintve.
● Audi A1 Sportback 1.6 TDI: Kicsivel több hibája van, de ezek apró kőfelverődések és karcolások. Ezt azonban ellensúlyozza, hogy az autó szerviznaplója is elérhető, megtekinthető.
● Mercedes E-osztály: Szintén csak a karosszériát érintő karcolások találhatóak meg.
● BMW 5 520D: A fentiekhez hasonló apró karcolásokra kell csak számítani.

Látható, hogy az említett hibák nem igazán a működéssel, inkább a külcsínnel kapcsolatosak. Persze tudjuk, hogy a külső is sokat számít, de az említett sérülések valójában nem igazán tűnnek fel a mindennapi használat során. Ha mégis, akkor ügyes szakember segítségével könnyedén eltüntethetjük ezeket az apró hegeket.