A 85 éves Boross Péter szomorúan nézi "a züllés folyamatát"

2013. augusztus 26. hétfő 16:51

A 85 éves Boross Péter szomorúan nézi

Lesújtó a véleménye Boross Péternek a mai politikai kultúráról. Ahogy a Magyar Hírlapnak adott interjújában fogalmazott: a modor itt már nem mérce.

Vad politikai pergőtűzben kellett a rendszerváltoztatás utáni első kormánynak dolgoznia, a megbuktatására törők pedig minden hazai és nemzetközi erőforrásukat mozgósították céljuk elérése érdekében - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában a nyolcvanötödik születésnapját ünneplő Boross Péter, aki szerint a magyar kormány teljesítette történelmi kötelességét, amire lehetősége volt, azt megtette.

A lap hétfői számában megjelent interjúban a volt kormányfő beszélt arról is, hogy a polgári oldal 2010-es, kétharmados győzelme révén végre megszülethetett az elmúlt húsz év tapasztalatait is magában foglaló alaptörvény, amelyre aztán újabb törvényeket építettek, ám ezeket "olykor nem készítették elő eléggé". Ennek ellenére az új alkotmány megalkotása "végre kiigazította a rendszerváltozás hiányosságait".

A mai politikai kultúráról lesújtó a véleménye, mint mondta, "a modor itt már nem mérce, szomorúan nézem a züllés folyamatát".

Képünkön: Boross Péter korábbi miniszterelnök (j3) azon az ünnepségen, amelyen köszöntötték 85. születésnapja alkalmából egykori és jelenlegi kormánytagok, pályatársak és barátok a Gellért Szálló Tea Szalonjában 2013. augusztus 26-án. Balról Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke (b), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Fehérváry István, az 1945-56 közötti magyar Politikai Elítéltek Közössége elnöke (b3), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j2) és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök (j).


MTI - Fotó: Soós Lajos