Távozik Baranyából Dakos József, Fellegi Norbert lesz a megye rendőr-főkapitánya

2018. október 04. csütörtök 11:12

Frissítve: 2018. október 04. csütörtök 11:53

Távozik Baranyából Dakos József, Fellegi Norbert lesz a megye rendőr-főkapitánya

Dakos József dandártábornok a  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz. Fellegi Norbert megbízott főkapitányként veheti át november elsejétől a baranyai rendőrség irányítását.

 

A Belügyminisztérium közleménye szerint Magyarország belügyminisztere - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének Dakos József (képünkön) dandártábornokot kívánja kinevezni 2018. november 1-jei hatállyal.  

A kinevezés érdekében a belügyminiszter kikéri a Csongrád Megyei Közgyűlés véleményét.

Érdekesség, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi kötődésű Piros Attila volt, aki mindössze tíz hónapig tölthette be a posztot.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. november 1-jétől dr. Fellegi Norbert ezredest tervezi megbízni a belügyi tárca vezetője.

 

Dakos Józsefet 2007-ben nevezték ki a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjévé.

Azt megelőzően a Pécsi Határőr Igazgatóság igazgatója volt.

Fellegi Norbert dr. Fellegi Norbert jelenleg a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Dakos József lapunk érdeklődésére mindössze annyit közölt, hogy a "szolgálat érdekében történik az áthelyezése, amit a szolgálat érdekében elvállalt."

Fellegi Norbert sem kívánta bővebben kommentálni a fejleményeket, úgy fogalmazott, amennyiben valóban sor kerül a kinevezésére, megbízott főkapitányként kerül a megyei rendőr-főkapitányság élére.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy minden bizonnyal csak átmeneti ideig tölti majd be a posztot.


EQM - Fotó: police.hu