Részegen gázolt el egy férfi autójával egy nőt, belehalt

2021. június 15. kedd 12:40

Részegen gázolt el egy férfi autójával egy nőt, belehalt

A Siklósi Járásbíróság a napokban meghozott ítéletével egy férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt három év börtönre, három év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra és mellékbüntetésül kettő év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2019. augusztus 4. napján 18 óra 10 perckor, nappali, jó látási viszonyok között, közepes fokban ittas állapotban vezette a személygépkocsiját egy kis baranyai település lakott területén.

A vádlott az általa vezetett gépkocsival egy jármű kikerülését követően nem tért vissza a - menetirányát tekintve - jobb oldali forgalmi sávba, és a gépkocsi első részével 55-65 km/h sebességgel elütötte az úttesten jobbról balra áthaladó, az elütés pontjáig az úttest jobb szélétől 6,8 métert megtevő nőt.

A baleset során a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos törési sérüléseket szenvedett, ezért hosszan tartó kórházi kezelésre szorult.

A sértett a kórházban diffúz légúti károsodás és tüdőgyulladás következtében 2019. augusztus 27. napján elhalálozott. Tekintettel arra, hogy a kórházi kezelésre a balesetben elszenvedett sérülések miatt volt szükség, a baleset és a halál bekövetkezte között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Forrás: Pécsi Törvényszék