Hétfőn teljes kapacitással működnek, de keddtől csak ügyelet lesz a pécsi óvodákban és bölcsődékben

2020. március 14. szombat 19:42

Hétfőn teljes kapacitással működnek, de keddtől csak ügyelet lesz a pécsi óvodákban és bölcsődékben

Péterffy Attila polgármester döntött a bölcsődék, az óvodák és a közétkeztetés kapcsán, az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.


A pécsi bölcsődék és óvodák március 16-ai hétfői napon teljes kapacitással működnek és várják a gyermekeket - olvasható az önkormányzat közleményében.

A március 16-ai hétfői napon minden pécsi bölcsődében és óvodában teljes kapacitással biztosítják a gyermekek étkeztetését. Arra kérik a pécsi szülőket, hogy akik egyébként az iskolák megváltozott működése okán nagyobb gyermekük felügyeletét otthon biztosítják, a kisebb gyermekekét is otthon biztosítsák. Ugyanezt kérjük azoktól szülőktől, akik egyéb okból otthon tartózkodnak.


Március 17-e keddtől azonban már csak ügyeleti rendszerben biztosítják a bölcsődés és óvodás pécsi gyermekek felügyeletét. A cél az, hogy minél több gyermek maradjon otthon, mert ez segíti leginkább a koronavírus terjedésének lassítását. Ennek részleteit hétfőn az intézményvezetőkkel együttműködve dolgozzák ki - áll a közleményben.


Hétfőn és kedden minden pécsi iskolás étkeztetését biztosítják, tudva, hogy nem fog minden adag elfogyni. A cél, hogy szerdától már a valós igények szerinti (csökkenő) adagszámot készíttessük el. Ennek érdekében az önkormányzat megkereste a fenntartót (KLIK), azt kérve tőle, hogy méresse fel az iskolaigazgatókkal a várható igényeket.

EQM - Pécsi önkormányzat