EKF: lezárult a "Virágos Pécsért" mozgalom akciója

2009. július 16. csütörtök 15:51

Több mint kétszázan jelentkeztek a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület áprilisban meghirdetett és május végén lezárt „Virágos Pécs" akciójára, amelyre virágos ablak, virágos erkély, tömbházak körüli területek gondozása, virágosítása, családi házak virágos kertjei, előkertjei, belváros belső kertek, udvarok virágosítása kategóriában lehetett indulni.

A Pécs2010 Menedzsmentközpont már kezdetektől fogva nagyon fontosnak tartotta a kezdeményezést, ezért az akcióhoz kommunikációs és marketingsegítséget nyújtott. A legtöbb pályamunka a keleti városrészből (Meszes és Rigóder) érkezett, ám szép számmal vettek részt kertvárosiak és belvárosiak is.

Örvendetes tény, hogy nemcsak magánszemélyek (vagy társasházak) adtak be jelentkezést, hanem intézmények is (pl. Várkonyi Nándor Könyvtár, Hajnóczy József Kollégium, Budai Városkapu Iskola).

A díjazáshoz a Művészetek és Irodalom Háza és a Pécsi Galéria és Vizuális Műhely az idei évre szóló ingyenes belépőkkel, a Praktiker Áruház pedig 20 000 Ft-os vásárlási utalvánnyal járult hozzá.

A legszebb kertekről, udvarokról, ablakokról és erkélyekről készített fotókból július 14-én kiállítás nyílt a Széchenyi téri Pécs2010 EKF Infopontban, mely augusztus 15-ig látogatható.

Forrás: Pécs2010 Sajtóiroda