Alaposan átverte a pécsi tulajt egy hetényi albérlő

2020. november 23. hétfő 11:00

Alaposan átverte a pécsi tulajt egy hetényi albérlő

A tartozást és a számlákat sem fizette, a pécsi nyomozók befejezték a vizsgálatot a 38 éves hosszúhetényi férfi ügyében. 

 

 

Csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 38 éves hosszúhetényi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 májusában ingatlanbérleti szerződést kötött egy nővel egy pécsi zártkerti ingatlanra. A szerződés megkötésekor úgy állapodott meg a nővel, hogy havi százezer forintért bérli az ingatlant, majd a tulajdonos azt is elmondta, hogy kétszázezer forint tartozása van az áramszolgáltató felé, de ha a férfi ezt kifizeti, akkor elenged kéthavi bérleti díjat.

Megegyeztek, a férfi ígéretet tett, hogy rendezi a tartozást, majd két hónapig nem is fizetett a nőnek. Később kiderült, hogy a férfi ezután sem a tartozást, sem a használatból eredő számlákat nem fizette meg a szolgáltató felé annak ellenére, hogy a tulajdonosnak üzenetben elküldött egy fényképet egy befizetést igazoló postai csekkről.

A csekk másolata azonban nem volt valós, az összeget nem fizették be, így azt a szolgáltató sem kapta meg, ezáltal a férfi több százezer forint kárt okozott a sértettnek. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a csalót, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

MTI