A PVSK-nál műfüves labdarúgópályáját avattak

2007. november 09. péntek 23:32

Pénteken este, meglehetősen zimankós időben, ám a jelenlévők szerint mégis lélekmelegítően, új műfüves labdarúgópályát avattak a PVSK-nál. A több mint 13 millió forintos, 20x40 méteres, világszínvonalú, vízelvezető alapokkal, palánkkal felszerelt létesítmény javarészt a vasutas-csapat utánpótlását szolgálja majd.

Türelmesen és fegyelmezetten, ám biztosan nagy várakozással hallgatta az a csapatnyi ifjú focista, aki percekkel később egy bemutató edzés erejéig elsőként vette birtokba a pályát, amint a létesítésből részt vállaló MLSZ, a pécsi önkormányzat, illetve a PVSK egy-egy képviselője röviden méltatta az eseményt. Dr. Rákóczy István, az MLSZ elnökségi tagja, Gonda Tibor alpolgármester és Czerpán István, a klub ügyvezetője azonos elemként az összefogás erejét említette, mint az új létesítmény létrejöttének legfontosabb tényezőjét.

A labdarúgó-vezető emellett az UEFA és a hazai szövetség elkötelezettségét hangsúlyozta az országos létesítményhelyzet-javító programban; a városatya hangsúlyozta, hogy bár Pécs kétségkívül kevesebbet tud ma a sportra fordítani a korábbiaknál, azért az ilyen nívós, sokak testmozgását, edzését, versenyzését szolgáló pályák esetében mindig igyekszik illően kivenni a részét a munkából.

A PVSK ügyvezetője pedig, azon túl, hogy újólag mindenkinek megköszönte a segítségét és támogatását, aki részese volt a műfüves létrejöttének, máris egy újabb jó hírt hallhattak az ünneplők: jelesül, hogy a mostanit hamarosan, azaz egy, de legkésőbb két éven belül terveik szerint egy újabb műfüves pálya avatása is követheti a Verseny utcában.

Sz. Zs.