Sors Tamás ezúttal bronzérmet szerzett a paralimpián

2012. szeptember 07. péntek 19:40

Tóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

Az S9-es kategóriában érdekelt két magyar közül az előzőleg egy érmet nyert Tóth győzött selejtezőjében, és az egész mezőnyt tekintve a negyedik idővel ment tovább, az akkor még két éremnél tartó Sors Tamás a harmadik helyen ért célba az előfutamban, és összesítésben hetedikként lett döntős.

A kora esti fináléban aztán mindketten felülmúlták délelőtti eredményüket, és a fülsiketítő hangorkánban végül 56,46 és 56,69 mp-et úsztak, így 62, illetve 85 század mp-cel maradtak le a győztes ausztrál Matthew Cowdrey mögött, aki már az ötödik elsőségét gyűjtötte be Londonban.

"Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem" - nyilatkozta Tóth Tamás. "Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a parailmpiára."

Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában: "Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom."

A 20 éves úszók jóvoltából a 33 fős magyar küldöttség már a 12., illetve a 13. érmét is begyűjtötte a brit fővárosban. Ezzel tovább javította eredményét - két arany, öt ezüst, hat bronz - a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.


(mti)