Orbán Viktor írásban is megerősítette: felépül az új stadion Pécsett

2020. július 03. péntek 10:14

Orbán Viktor írásban is megerősítette: felépül az új stadion Pécsett

Újabb jelentős lépés történt az új pécsi stadion ügyében. Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette: támogatja a beruházást. A miniszterelnök várja a részletes sportfejlesztési terveket.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PMFC másodosztályba történt feljutását követően Hargitai János, a KDNP baranyai országgyűlési képviselője Orbán Viktorral egyeztetett a régóta vágyott új pécsi stadion ügyében.

Miután a kormányfő pozitív választ adott egy többfunkciós létesítmény építésével kapcsolatban, Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők aláírásával, illetve Péterffy Attila polgármester támogató soraival levelet küldött a miniszterelnöknek a kereszténydemokrata politikus.



A napokban megérkezett a válasz, Orbán Viktor levelét Hargitai János, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő tette közzé saját Facebook-oldalán.

Orbán Viktor - mint írta - „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként" nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést. A kormányfő azt kérte, mihamarabb juttassák el részére a részletes terveket.

 

Úgy tudjuk, ezek a tervek már készülnek, amelyek a konkrét kormányzati döntést megalapozhatja a pécsi sportfejlesztéseket illetően.

Lapunk értesülése szerint egyébként felvetődött, hogy nem a Várkői-stadion (az egykori Bőrgyár-pálya) helyén épülhet fel az új létesítmény, hanem az épülő Dárdai Akadémia közelében, ahol a sportkomplexum mellett működhet majd a szintén régóta tervezett akvapark, s egyéb létesítmények is.

Új fejlemény az is, hogy Bánki Erik, a Fidesz baranyai országgyűlési képviselőjének előterjesztése alapján nemrég módosult a sporttörvény. Ezzel megteremtették a feltételeit annak, hogy a másodosztályú licencjoggal rendelkező Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-ből a profi klub és az utánpótlásközpont egy más vállalkozáshoz kerülhessenek át.
Úgy tudjuk, a PMFC működtetését egy új cég végzi majd, amelyben kisebbségi tulajdonrésze lesz a PSN-nek.

Palotás Péter