Visszakövetelik a Nevkó éttermét a kertvárosiak - a Hungast ígéri, januártól újraindul a menüzés

2012. november 11. vasárnap 22:15

Visszakövetelik a Nevkó éttermét a kertvárosiak - a Hungast ígéri, januártól újraindul a menüzés

Több százan maradtak hoppon, miután a Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást.

Több száz előfizetője volt a kertvárosi Nevelési Központban működő étteremnek, ám ennek ellenére a Hungast Dél-Magyarország Kft. idén nyáron leállította a menüztetést az egységben. A környéken élők felháborodtak, mondván, a rendszeres vendégek közt nagy arányban lévő nyugdíjasok és kismamák életét alaposan megnehezítette a cég, nem beszélve az intézményben dolgozókról, akik jórésze ugyancsak a Nevkóban csillapította éhségét.

Az étterem jövőjével kapcsolatban megkerestük Turi Katalint, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ főigazgatóját, ám ő azt közölte munkatársunkkal, az események alakításához kevés köze van, a témában a konyhát üzemeltető Hungast tud tájékoztatást adni.

A közétkeztetésért felelős cégnél leszögezték, "szó sincs az előfizetéses étkezés megszüntetéséről, a szolgáltatás csupán időlegesen nem érhető el".

- A szüneteltetés oka, hogy a közétkeztetési feladatok átvételekor a szolgáltatások beindítására rendkívül rövid időnk volt, elsődleges feladatunknak pedig a gyermekek ellátását tartjuk - fogalmazott Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Megnyugtatásul hozzáfűzte: a tervek szerint "januártól ismét elérhető lesz az előfizetéses étkezés a Nevelési Központban".  

Kérdésünkre a cégvezető elmondta, a szüneteltetésnek nem pénzügyi okai vannak, ezért a szolgáltatás visszaállításakor sem a gazdasági szempontokat tartják szem előtt.

- Célunk, hogy a lehető legszélesebb közönségnek bemutathassuk az egészséges ételeket előtérbe helyező, helyi beszállítók alapanyagaiból készülő ételeinket - ecsetelte a nemes célokat. 


Képünk
illusztráció. 

Palotás P.