Van olyan cégvezető, aki évente 38 millióba fáj a pécsi önkormányzatnak és persze a pécsieknek

2020. július 23. csütörtök 16:13

Van olyan cégvezető, aki évente 38 millióba fáj a pécsi önkormányzatnak és persze a pécsieknek

Az utóbbi napokban sunyi lejárató kampányt indított a városvezetéshez tartozó lakájmédia, amelyek egyoldalú cikkekben „mutatják be", hogy mennyi megbízási díjat fizettek ki egyes önkormányzati cégek egy pécsi ügyvédnőnek, illetve más ügyvédeknek. Ezek a „cikkek" azt sugallják, hogy politikai mutyi áll a megbízások mögött, írta közleményében a pécsi Fidesz-frakció. 

 

"Csak sugallják azonban, mert se bizonyíték, se más hiteles dokumentum, se független szakvélemény nem támasztja ezt alá, ezért nyíltan kimondani sem merik. Csak sunyin utalgatnak!

Szeretnénk világossá tenni, hogy a pécsi Fidesz frakció támogatja azt, hogy tisztességes, pártatlan vizsgálatokkal elemezze az új városvezetés az örökül hagyott helyzetet, de eddig nem ezt láttuk, nem ezt tapasztaltuk. Független szakértők helyett politikai megbízottak, és a politikai megbízott ügyvéd barátai, vitorlás- és teniszpartnerei, tanítványai, ivócimborái végzik mindezt, megkérdőjelezhető teljesítésekkel, szakmaisággal és hatékonysággal. Csak a cél világos, ami a lejáratás! Mindezért pedig már több tízmillió forintot tettek zsebre.

Már most is léteznek megkérdőjelezhetetlenül hivatalos és független, valamint bárki számára ellenőrizhető tények az előző városvezetés munkájáról. Ezt azonban láthatóan nem akarja figyelembe venni a városvezetés; inkább bevallottan „szokatlan módszerekkel" addig csűrik-csavarják a számokat, ameddig az az eredmény nem jön ki, amelyet szeretnének.

Álságosnak érezzük, hogy miközben a városvezetéshez lojális lakájmédia ügyvédeknek kifizetett milliókról cikkezik, elfelejtik megírni, hogy a Péterffy Attila által kinevezett egyik új cégvezető havi 1,5 millió forinttal kaphat magasabb fizetést, mint elődje, és éves járandósága 38 millió forint. Vagyis közel 200 millióba fog kerülni csak ez az egyetlen cégvezető Pécsnek, akit bizonyítható kapcsolat fűz országosan ismert baloldali politikusokhoz és soha életében nem vezetett ekkora céget! És akkor még nem beszéltünk a többi, új cégvezetőről és az ő 20-55 százalékkal megemelt fizetésükről.

Bízunk abban, hogy a pécsiek nem dőlnek be a politikai ámításnak és a politikai boszorkányüldözésnek, amely Pécsett folyik, hanem átlátják és megértik, hogy miről szól ez valójában. Joggal gondoljuk úgy, hogy Péterffy Attila elmúlt 9 hónapos semmittevését próbálja palástolni ezekkel a méltatlan akciókkal, mert eddig nem tudott mást átadni és felavatni ebben a városban, csak amit az előző városvezetés kiharcolt és elért", olvasható a közleményben.

 

EQM