Valóra vált egy pécsi, gyógyíthatatlan kislány álma: látja Párizst és a tengert

2018. szeptember 20. csütörtök 11:37

Valóra vált egy pécsi, gyógyíthatatlan kislány álma: látja Párizst és a tengert

Élete legnagyobb álma vált valóra egy pécsi középiskolás lánynak, Dórinak. A Szemem Fénye Alapítvány által működtetett Dóri Ház, hazánk első gyermekhospice házának immáron harmadik éve állandó lakója a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, izomsorvadásos, éjszaka lélegeztető gép használatát igénylő gyermek eljutott a párizsi  Disneylandbe. 

 

A fizikai állapotának változása miatt már ülni is képtelen kis beteg számára most érkezett el az idő, hogy eljuttassák őt álmai helyszínére, a párizsi Disneylandbe. 

A hosszú utat, - amely számára 6 napig tart majd - gyermekbeteg szállító mentőautóval tette meg a kislány, a gyámja, egy intenzíves szakápoló és egy mentőgépkocsi vezető kíséretében.

Dóri nemcsak Párizst és Disneylandet élvezheti, de meglátogathatja nagy kedvenceit, Milano és Velence városát is, amelynek nagyon örül, hiszen tavaly óta olasz nyelvet is tanul.

A tervek szerint életében először a tengert is látni fogja a haza vezető úton majd a kislány, aki gyámjával blogot ír majd az útjuk során.

Az utazást egy munkahelyi csoport finanszírozza a kislány számára, és a Szemem Fénye Alapítvány munkatársai valósítják meg. 

Jelenleg még lehetőség van arra, hogy élete legnagyobb, rendkívüli jelentőségű utazását a nyaralásból megmaradt euro aprópénzzel (,,zsebpénzzel"), vagy egyéb módon, banki utalással vagy Paypal-lal támogassák.

A Dóri Ház címe: 7634 Pécs, Rácvárosi út 37. Az alapítvány postai címe: Szemem Fénye Alapítvány 7634 Pécs, Gém utca 7. Bankszámlaszám: 50800111.11083762 Paypal: https://szememfenye.hu/tamogatas/penzadomany Kérjük a közleménybe ezt írják be: Disneyland

Aki a kislány fotókkal dokumentált élményeit követni szeretné, keresse meg az alapítvány oldalát a facebook-on, ahol folyamatosan beszámolnak az eseményekről.

"Hát csak sikerült a nagy csoda és teljesült az álom! Dóri szerencsésen megérkezett Disneylandbe, ahol találkozott már Plútóval is! És ha már így összefutottunk Disneylandben, lőttünk is egy közös képet! Szeretettel osztjuk meg veletek!

Forrás: EQM