Újra csatatérré változtatták a pécsi közgyűlést a balliberálisok helyi képviselői

2020. június 24. szerda 08:45

Újra csatatérré változtatták a pécsi közgyűlést a balliberálisok helyi képviselői

"A járványügyi veszélyhelyzet utáni első közgyűlést a város vezetésére való alkalmatlanságuk miatti kétségbeesésükben ismét csatatérré változtatták a balliberális oldal helyi képviselői a Momentum politikusainak és Péterffy Attilának az irányításával", írta közleményében a Fidesz pécsi frakciója a keddi közgyűlést követően.

 

"Egy olyan hazug, a kormányra rárontó propaganda nyilatkozatot fogadtak el, amellyel végleg bebizonyították, hogy 8 hónappal a választásokat követően sincsenek ötleteik a város irányítására,valódi munka helyett ezért "mártírszerepre" próbálnak berendezkedni, mintha nem ők lennének a felelősek a város vezetéséért.

A diktatúrázás után, úgy tűnik most éppen az önkormányzatok ellehetetlenítése az új hazug jelszó, ami mögé felsorakoztak a Gyurcsány Ferenc apró pécsi kisdobosaiként viselkedő képviselők.

A számok azonban teljes mértékben cáfolják őket.

A valóság ugyanis az, hogy még ebben az elképesztően nehéz helyzetben is kiemelt szempont a kormány számára az önkormányzatok támogatása: a jövő évi költségvetési tervezet alapján 16 százalékkal, 118 milliárd forinttal emelkedik az önkormányzatoknak juttatott közvetlen állami támogatás.

16 százalékkal! Míg a Péterffy-rezsim által képmutató módon ellehetetlenítésnek nevezett közteherviselési hozzájárulás mértéke a város költségvetésének alig 1 százaléka. Egyetlen egy szemben a plusz tizenhattal!

Csak emlékeztetőül: a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai 197 milliárd forintot vontak el az önkormányzatoktól.

Mindenki és minden intézmény, a kórházaktól a kormányhivatalokig, a közszféra és a gazdaság valamennyi szereplője összefogott ebben a rendkívüli helyzetben és felelősen kiveszi a részét az arányos tehermegosztásból.Kivéve azt a néhány tucat baloldali politikust és polgármestert, köztük Péterffy Attilát, akik kórusban gyalázták és gáncsolták végig a Kormányt az elmúlt három hónapban.

Egy jó szavuk nem volt, pedig gyalázkodás helyett inkább bocsánatkéréssel és köszönettel tartoznának azért, hogy a kormány megszervezte a védekezést az egész országban, így Pécsen is. Ennek köszönhetően Magyarország más európai országokhoz képest sikeresebben jutott túl a járvány első hullámán.

Ezek a politikusok összefogás helyett még ebben a kivételesen nehéz helyzetben is csak a saját pecsenyéjüket kívánják sütögetni. Úgy tűnik azonban, hogy alaposan odakozmált, amit főztek, hiszen soha nem látott nemzeti egység sorakozott fel a kormány és intézkedései mögött.

Ez az egység az, ami a baloldali politikusok valódi problémája, ezt nem tudják megemészteni. Ezért folyamodnak kétségbeesetten olyan egyre elképesztőbb eszközökhöz, mint amilyen a szocialisták hazugságvideója volt, vagy amilyen ez a gyalázatos propaganda nyilatkozat is.

A hazugság az hazugság marad, akárhányszor és akármilyen hangosan is kiabálja vele tele a nyilvánosságot a balliberális oldal!", olvasható a közleményben.

 

EQM