Újabb fertőzötteket találtak a pécsi önkormányzatnál, a Tüke Busznál és egy oviban is

2020. november 30. hétfő 16:53

Újabb fertőzötteket találtak a pécsi önkormányzatnál, a Tüke Busznál és egy oviban is

Újabb két munkatárs kapta el a koronavírust a pécsi önkormányzatnál. A Polgármesteri Hivatal Jogi és Szervezési Főosztályának két munkatársa a hétvégén kapta kézhez pozitív teszteredményét. Egyikük pénteken lett rosszul, közvetlen kollégájánál pedig szombaton jelentkeztek a tünetek, közölte az önkormányzat.

 

 

Azt írták, megkezdték a két munkatárssal szoros kapcsolatba került dolgozók tesztelését és a kontaktkutatást.

A hivatal munkatársainak felénél egyébként hétfő óta otthoni munkavégzést rendeltek el, ezzel biztosítva az önkormányzati munka folytonosságát.


A Tüke Busz Zrt.-nél a folyamatosan végzett tesztelések eredményeként négy - nem autóbuszvezető - munkavállalónál is beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzöttek. Ők jelenleg otthonukban vannak enyhe tünetekkel, vagy tünetmentes állapotban. A társaság folytatja a teszteléseket, különös tekintettel az érintett munkatársak közvetlen kontaktjaikra.


Tovább nőtt a koronavírus-fertőzött dolgozók száma a Pécsi Városközponti Óvoda Kodály Zoltán Utcai Tagóvodájában. Két munkatárs kapta kézhez a napokban pozitív koronavírus tesztjét, a kontaktkutatás során velük együtt összesen 9 dolgozó és egy 10 fős gyermekcsoport került járványügyi megfigyelés alá.


A tagóvodában a korábban november 30-ig elrendelt rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal december 4-ig hosszabbította meg.

 

EQM