Újabb díjat kapott Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje, ezúttal Zürichben

2018. december 23. vasárnap 17:32

Újabb díjat kapott Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje, ezúttal Zürichben

A pécsi drámaíró, színházi és filmrendező, Pozsgai Zsolt Megszállottak című alkotása kapta a legjobb drámai alkotásnak járó díjat Zürichben, Európa egyik legjelentősebb online filmfesztiválján. 

 

Mint a rendező az MTI-vel vasárnap közölte: a 75 perces történelmi dráma 65 ország 89 filmjével együtt versengett a díjakért a Switzerland International Film Festival (SIFF) nevű seregszemlén.

A Megszállottak A reformáció emlékéve alkalmából készült a közmédia támogatásával. Az 500 évvel ezelőtt játszódó történet Kálvin és Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának találkozásáról szól.

A film Genfben játszódó jeleneteit a bikali élménybirtokon vették fel amely, ami a rendező elmondása szerint egy nagyszerű helyszín a forgatásra és a középkori várost, mint díszletet már több külföldi filmben is felhasználták. 

- Ide kellettek olyan kisebb szerepekre színészek, akiket nem akartam Pestről hívni. A Janus Egyetemi Színház vezetőjét, Mikuli Jánost kértem meg, hogy működjön közre az egyetemi színpad színészeivel. Nagyszerű, felkészült fiatalok voltak, nagyon szép alakítások lettek ebből, még ha kis szerepekben is. Szerintem nagyon értékes találkozás volt ez a pécsi egyetemi színpad és a szereplők között - nyilatkozta lapunknak korábban Pozsgai Zsolt.

A Megszállottak nyerte korábban a legjobb játékfilmnek járó díjat Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon, a Kolkatai Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon, valamint a legjobb külföldi filmnek járó elismerést az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Cine Fest).

A film operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja. Szerepel az alkotásban Fésűs Nelly és Árpa Attila is. A Megszállottak 2019 elején szerepelni fog egy orosz és egy izraeli fesztiválon is.

 

MTI