Újabb, csaknem kétmilliárd forintos kormányzati támogatás érkezik Pécsre

2020. október 21. szerda 15:00

Újabb, csaknem kétmilliárd forintos kormányzati támogatás érkezik Pécsre

Egyesre értékelte Hoppál Péter országgyűlési képviselő szerdán tartott sajtótájékoztatóján a balliberális pécsi városvezetés az elmúlt egy év alatt nyújtott teljesítményt. A nemzeti oldal politikusa bejelentette, a lobbizásuknak köszönhetően a Zsolnay-negyed és a további nagy pécsi kulturális intézmények megkapják az erre az évre járó állami támogatás teljes összegét, 1, 9 milliárd forintot annak dacára is, hogy idén csak néhány hónapig üzemeltek. 

 

- Az új pécsi városvezetés egy éves regnálása alatt romlott a közbiztonság, több a hajléktan és a kéregető az utcákon, semmi nem lett az ígért adócsökkentésből és gazdaságélénkítésből, romlott a közbeszéd színvonala, miközben Pécsett rendezték volna meg az első vidéki pride-ot - foglalta össze tapasztalatait Hoppár Péter, amelyek alapján egyes osztályzatot adott Péterffy Attiláéknak.

- A baloldali koalíciót alkotó pártok a saját hasznukat nézi, kifizetőhellyé tették a városházát, elmaradt a beígért adócsökkentés, a gazdaságfejlesztés terén sem történt semmi, a gazdaságfejlesztési főosztály megbukott, a civileket nem vonták be a döntéshozatalba. A pécsiség jelszava alatt budapesti tanácsadók, cégvezetők érkeztek Pécsre - tette hozzá.

Kifejtette, továbbra is egyetlen támogatója van a pécsi lakosságnak, a kormány.

- A kormány tiszteletben tartja a pécsiek politikai véleménynyilvánítását, nem nézi azt, hogy más összetételű önkormányzat van, továbbra is érkeznek a kormányzati támogatások. A kormány a járvány miatt veszélybe került 5700 pécsi munkahely megtartását segítette 1,1 milliárdos támogatással, s 415 millió forint többlettámogatást is jóváhagyott a vásárcsarnok építésére.

Hozzátette, Péterffy Attila polgármesternél érzékeli a jó szándékot, látszik a törekvése a pécsi ügyekben, de ez nem érvényesül, mert szándéka elvész a frakciók érdekei között. Az elmúlt évben nem volt teljesítmény, csak zavarok voltak - mondta.

Hoppál Péter bejelentette, a Zsolnay-negyed, a Kodály Központ és a Pannon Filharmonikusok megkapják idén is a 1,9 milliárdos állami támogatást, annak dacára is, hogy ebben az esztendőben számos nagy költségvetésű rendezvény elmaradt, az intézmények pedig csak pár hónapig voltak nyitva.

A képviselő közölte, a lobbizásuknak köszönhetően a kormány hamarosan dönt a teljes támogatás folyósításáról.

 

 


M. B.