Újabb 325 millió forinttal dobta meg Pécset az állam - Ez volna a sanyargatás?

2021. december 17. péntek 17:20

Újabb 325 millió forinttal dobta meg Pécset az állam - Ez volna a sanyargatás?

Pécs önkormányzata idén számos kérelmet nyújtott be kompenzáció címén a magyar kormányhoz a koronavírus járvány okozta veszteségek és bevételkiesések ellentételezésére, közölte az önkormányzat.

 

 

 

Azt írták, hogy az utolsó előtti ilyen kérelmet 2021 októberében nyújtotta be a pécsi önkormányzat, akkor kimondottan a közétkeztetési és szociális feladatokkal kapcsolatos költségek kompenzációjára. A közétkeztetés költségeinek ellentételezése egyébként minden benyújtott pécsi kérelemben szerepelt.

 

December 17-én a Pénzügyminisztérium döntése alapján a Magyar Államkincstár az októberi kérelem alapján közétkeztetési és szociális célra 324 millió forintot utalt át Pécs önkormányzatának normatívakiegészítésként.

 

Ez a normatívakiegészítés lehetővé teszi az idei közétkeztetési költségekkel kapcsolatos számlák rendezését és beleszámít az év elején a város részéről kért kompenzáció összegébe is.

 

Amikor a pécsi közgyűlés idei utolsó ülésén 600 millió forintos működésbiztonsági keretet hozott létre, akkor mintegy 200 millió forintos közétkeztetési költséggel is számolt a városvezetés.

A most beérkezett kompenzációnak köszönhetően ezeket a kiadásokat nem kell a biztonsági keretből finanszírozni, "olvasható többek között a dokumentumban.

EQM