Új könyvesbolt nyílik Pécsett, a Széchenyi téren

2017. szeptember 14. csütörtök 15:30

Új könyvesbolt nyílik Pécsett, a Széchenyi téren

Az ország egyik legnagyobb gyerekirodalmi kiadója, a Pozsonyi Pagony nyitja meg könyvesboltját, ahol a legkisebbnek szóló képeskönyvektől kezdve, az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyveken át, egészen a kamaszokat megszólító olvasmányokig minden megtalálható.

A boltban közel hétezer különböző gyerekkönyv és kétezer játék várja a betérő gyerekeket és szülőket. A társasjátékokat ki is lehet próbálni, és emellett rendszeres programok is várják a látogatókat. Ez utóbbiak között lesz kreatív képzőművészeti foglalkozás és Baby Dúdolda, melyet már 8 hónapos kortól ajánlanak, mondókás-énekes óra angol nyelven, valamint Zsibolygó, kreativitást fejlesztő foglalkozás 5-11 éves gyerekeknek.

A 2001-ben alapított Pozsonyi Pagony Kft-nek ez a harmadik vidéki egysége. Ezidáig - három budapesti boltjuk mellett - Debrecenben és Székesfehérváron tűnt fel a Pagony logó egy-egy könyvesbolton. A Pagony az ország egyik legnagyobb gyermekkönyvekre specializálódott kiadója. Évente 80 kortárs gyerekkönyvet ad ki Pagony márkanéven, és közel 30, kamaszokat megszólító kötetet a Tilos az Á logóval jelölve. A Pagony adta ki többek között Berg Judit Rumini-sorozatát, Marék Veronika számos mesekönyvét, Kertész Erzsi Panthera-köteteit, valamint Dániel András kufli-meséit. A Tilos az Á könyvek között jelent meg az Időfutár-sorozat és az Irodalom visszavág két kötete.

A könyvesbolt jelenleg tesztüzemben működik, az ünnepélyes megnyitóra szeptember 16-án a Pécsi Napok keretében kerül sor. Az egész napos programon fellép Gryllus Vilmos, lesz bábkészítő és kézműves foglalkozás, valamint a Bohóc Brigád szórakoztatja a gyerekeket és szüleiket. A könyvesboltot pedig Dániel András, a kiadó egyik legnépszerűbb szerzője nyitja meg.

 

Forrás: pagony.hu