Több településen kifogásolt a levegőminőség, Pécsett is

2018. november 12. hétfő 12:52

Több településen kifogásolt a levegőminőség, Pécsett is

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt. 

 

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban. Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, Várpalotán, Veszprémben továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja.

Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség a késő délutáni és esti órákban általában romlik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot.

A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.

MTI