Több mint ezer szájmaszkot, kézfertőtlenítő-szereket kaptak a baranyai polgárőrök

2020. április 30. csütörtök 16:15

Több mint ezer szájmaszkot, kézfertőtlenítő-szereket kaptak a baranyai polgárőrök

A múlt héten útjára indított Baranya segít program újabb elemeként Őri László, a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön több mint ezer szájmaszkot és kézfertőtlenítő-szereket adott át Cseh Lászlónak, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnökének. 

 

 

A megyeháza előtt tartott eseményen Őri László hangsúlyozta, külön köszönet jár azoknak, akik saját szabadidejüket, a családjuktól elvonva segítik a járvány elleni védekezést. A polgárőrök ezt teszik, a közösségért dolgozva teljesítenek szolgálatot.

A politikus hozzátette, a polgárőrök dönthetnek arról, hogy az adományt saját maguk használják-e fel, vagy esetleg továbbadják a rászorulóknak.

- Biztos lehet mindenki abban, hogy a maszkok és a fertőtlenítőszerek jó kezekbe kerültek, s az adomány eljut azokhoz, akiknek szükségük van rá - fogalmazott Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnöke. Kifejtette, a polgárőrök ezekben a hetekben a máskor megszokottakhoz képest háromszor annyi órát töltenek el szolgálatban. Segítik többek között a kijárási korlátozások betartatását, ahol pedig arra van szükség, bevásárolnak az idős emberek számára, vagy például kiváltják a recepteket.


Őri László közölte, a Baranya segít program tovább folytatódik, a közeli jövőben az egészségügy frontvonalában dolgozókhoz juttatnak el adományokat.

Múlt héten multivitaminos italokat és kávét is tartalmazó élelmiszercsomagokat adtak át a Tüzér utcai mentőállomás dolgozóinak.

 

 

 

 

 

 


M. B. - Fotó: Dittrich Éva