Több busz is indul a csütörtöki békemenetre Pécsről, szó sincs ingyenes utaztatásról

2018. március 12. hétfő 16:38

Több busz is indul a csütörtöki békemenetre Pécsről, szó sincs ingyenes utaztatásról

Kétszázezernél is több résztvevőt várnak a március 15-i békemenetre. A hatalmas tömegben szép számmal lesznek majd pécsiek, illetve baranyaiak, akik nem csak egyénileg, vagy közösségi közlekedéssel, hanem kifejezetten erre az alkalomra bérelt buszokkal is célba veszik Budapestet. Ingyen senkit sem utaztatnak, az út önköltségét ki kell fizetni.

Február 26-án jelentette be Bayer Zsolt újságíró, hogy a márciusi nemzeti ünnepre újra békemenetet szerveznek. A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy kiálljanak a kormány politikája mellett, a szervezők szerint ugyanis az április 8-i választás sorsdöntő lesz: ekkor dől el, hogy helyén marad-e a Magyarország érdekében minden harcot vállaló politikai erő, vagy azok kerülnek hatalomra, akik bevándorlóországgá tennék hazánkat.

Egy napokban tartott budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a békemenetre több mint kétszázezer embert várnak. A hatalmas érdeklődés Pécsett is tapasztalható, tájékoztatták munkatársunkat a Fidesz pécsi szervezeténél. Elmondták, több busz is indul a városból kifejezetten a rendezvényre, így várhatóan pécsiek százai vesznek majd részt a felvonuláson.

Durva: gázolással fenyegetőznek

Mint arról a Magyar Idők napilap beszámolt, komoly fenyegetést kapott a napokban Bayer Zsolt publicista a közösségi oldalon. Egy férfi azt üzente neki, hogy a békemenet idején egy ház tetejéről agyonlövi. Az eset miatt az újságíró feljelentést tett a rendőrségen. Egy enyingi férfi pedig azt írta ki - szintén az ismert közösségi oldalon -, hogy harminc kocsival „mennek rá" a békemenetre. „Aki ott lesz, vére folyik!" - fenyegetőzött.
A szervezők mindenkit bátorítanak a rendezvényen való részvételre, és azt kérik, senki ne üljön fel a provokációknak.

Ugyan a terjedő pletyka szerint ingyen buszoztatják a résztvevőket, a kormánypárt pécsi irodájánál cáfolták ezeket az alaptalan híreszteléseket. Megtudtuk, aki így szeretne Budapestre utazni, természetesen ki kell fizetnie az utazás önköltségi árát.

Közölték, igény esetén újabb járműveket is útnak indítanak, így aki szívesen részt venne a békemeneten, de még nem jelentkezett, az országgyűlési képviselők Jókai téri, vagy a pécsi Fidesz bármelyik irodájában megteheti ezt.

A békemenet rendezvényei március 15-én, csütörtökön 11.30-kor kezdődnek a Bem téren. Elsőként Lengyelország magyarországi nagykövete, illetve az eseményre hazánkba látogató lengyel csoport vezetője tart beszédet. Ezt követően a Margit hídon keresztül a Kossuth térre vonulnak, ahol 14 órától beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.


Képünk a 2013. október 23-i békemeneten készült. 

Palotás P. - Fotó: Civil Összefogás Fórum