Tervpályázatot írt ki az önkormányzat egy szabadidős komplexumra - 80 milliót kapnak a nyertesek

2022. május 31. kedd 14:17

Tervpályázatot írt ki az önkormányzat egy szabadidős komplexumra - 80 milliót kapnak a nyertesek

Szabadidős komplexumra írt ki tervpályázatot a pécsi önkormányzat kedden, a helyi Fidesz ezt "értelmetlen baloldali pénzszórásnak" nevezte. 

 

A Péterffy Attila  polgármester által jegyzett előterjesztés szerint az önkormányzat 2015-ben állapodott meg a kormánnyal arról, hogy a Modern Városok Program keretében épülhet meg az akvaparkot, uszodát, szállodát, multifunkciós sportcsarnokot magában foglaló épületkomplexum.

Ennek előkészítésére 2016-ban 500 millió forintot biztosított a kormány.

Az összeg nagyobb részét már elköltötte az önkormányzat előkészítő intézkedésekre, így megvalósíthatósági tanulmány készítésére, geodéziai felmérésekre.

A polgármester az ülésen elmondta: pozitív döntés esetén közel 80 millió forintot fordítanak a tervpályázat lebonyolítására és a leendő pályaművek díjazására.

Csizmadia Péter, a közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz frakcióvezetője az ülésen "értelmetlen baloldali pénzszórásnak" nevezte a pályázat kiírását, mondván: a legalább 50-60 milliárd forintos beruházásra nincs pénze az önkormányzatnak, ahhoz még támogatási ígéret sem áll rendelkezésre a kormány vagy az Európai Unió részéről.

Úgy vélekedett, tervpályázatot akkor érdemes csak kiírni, ha rendelkezésre áll az építkezésre a pénz.

Az előterjesztésről a Fidesz-frakció délelőtt közleményt adott ki, amely szerint a városvezetés "színes látványtervekkel ámítaná" a pécsieket annak leplezésére, hogy a beruházás ügyében "egy tapodtat sem volt képes haladni a baloldal" 2019 óta.

Az ülésén, június 10-i hatállyal, személyes okokra hivatkozva lemondott listán megszerzett mandátumáról Bognár László (Fidesz), aki 2006 óta volt helyhatósági képviselő.

MTI